• تشکیل کمیته سرمازدگی در استانهای منطقه دو کشور
• اصلاح مدیریت تغذیه در محصولات زراعی و باغی
• معرفی ارقام مقاوم به سرما و دیر گل
• آبیاری صحیح و اجتناب از خاکورزی
• انتخاب محل مناسب باغ و کشت روی پشته (پشتههای بلند یا عریض)
• تهیه اطلس احتمال وقوع حداقل دما با استفاده از آمار هواشناسی
• توسعه روشهای فعال کنترل سرمازدگی (بخاری، مه پاش، مولد باد، آبیاری و ...)
• برنامه رادیویی در شبکه رادیویی کشاورزی استان
• برگزاری دورههای آموزشی برای کارشناسان
• تهیه فرم اثربخشی طرح یاوران تولید
• هشدار وقوع سرمازدگی از طرف صدا و سیما
• ایجاد سامانه پایش، پیشبینی و هشدار (هواشناسی، شرکتهای دانش بنیان)
• اطلاعرسانی از طرف کمیته کشاورزی اداره کل هواشناسی
• اطلاعرسانی از طریق شبکههای مجازی مانند ایتا
• تهیه و تدوین مناطق همگن
• شناخت کشاورز پر ریسک بر اساس دادههای مکانی
• برنامهریزی جهت کشاورزی هوشمند و پیشآگاهی
همچنین اقداماتی که توسط سه بهرهبرداران پیشرو در استان اصفهان انجام گرفته و نتایج آن به شرح ذیل میباشد:
• آقای افشاری در منطقه سمیرم استان اصفهان در 40 هکتار باغ سیب از بخاریهای باغی و سوخت سنگین در مواقع سرمازدگی استفاده نمودند، اما چندان موفق نبوده و صندوق بیمه حمایت چندانی نکرده است.
• آقای کریمی از منطقه علویجه استان اصفهان در 100 هکتار باغ با وجودی که از بادام دیرگل استفاده کردند، اما خسارت بهاره زیادی را متحمل شدهاند و از روشهای آتش زدن، ایجاد دود، دستگاه مولد مه، چاهک معکوس، ساخت آبگرمکن، ضد یخ، فوم و کف و دستگاه مولد باد استفاده کردهاند که از هیچکدام از این روشها نتیجهای حاصل نشده است.
• آقای پسران از منطقه برخوار استان اصفهان از ضد یخها و محلولپاشی استفاده کردند که جوابگو نبوده است و تنها راه موثر رقمهای دیر گل و استفاده از یک رینگ بادشکن در اطراف باغ بوده و با این روش بر درختان در ناحیه وسط بیشتر از حاشیه تاثیر داشته است.